Čtvrtek, 28 Březen 2024
https://www.orionracing.cz/motokros/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/339162pre1.jpglink
https://www.orionracing.cz/motokros/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/554463pre2.jpglink
https://www.orionracing.cz/motokros/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/113284pre3.jpglink
https://www.orionracing.cz/motokros/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/320758pre4.jpglink
https://www.orionracing.cz/motokros/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/968043pre5.jpglink
https://www.orionracing.cz/motokros/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/218952pre6.jpglink
Orion adventure team Orion adventure team Orion adventure team Orion adventure team Orion adventure team Orion adventure team

Jezdci Orion racing 2024

  • 0
  • 1
  • 2
  • 3
prev
next

Petr Rathouský

News image

  Petr Rathouský - 20 let Tým – Orion Racing Motocykl – KTM 250 ccm 4T Třída – MX2 Závody – MMČR senior, MMČR junior, ME, ADAC FOTOGALERIE:

Více informací

Pavol Repčák

News image

  Pavol Repčák - 24 let (SK) Tým – Orion Racing Motocykl – motocykl KTM 450 ccm, třída MX1, Třída – MX1 Závody – MX Open, ADAC FOTOGALERIE:

Více informací

Barbora Laňková

News image

  Barbora Laňková Tým – Orion Racing Motocykl – Suzuki 250 ccm 4T Závody – MMČR ženy FOTOGALERIE:  

Více informací

Petr Bartoš

News image

  Petr Bartoš - 44 let Tým – Orion Racing Motocykl – KTM 450 ccm Třída – MX1, Veterán Závody – MMČR, MMSR, ME   FOTOGALERIE:

Více informací
Napsali o nás - Strana 2
seznam článků
Napsali o nás
Strana 2
Všechny strany

 

Martin Michek

Orion Team má v nové sezoně vysoké ambice

Motokrosaři Martin Michek a Petr Bartoš i motokáristé pomýšlejí na mezinárodní úspěchy.

Litomyšl, Praha – Orion Team, to je jméno, které má v českém motoristickém sportu dlouhá léta pořádný zvuk. Na tiskové konferenci v sídle Autoklubu České republiky představili zástupci motokrosové i motokárové sekce plány a cíle pro rok 2011. A ty nejsou malé.

Příprava se vydařila

Jak je již sportovní veřejnosti známo, přestoupil do litomyšlského týmu Martin Michek a to je jezdec, který se chce prosadit nejen na domácích tratích, ale i v mistrovství světa třídy MX3, které začíná příští týden v Megalopolisu v Řecku.

Michek pojede na oranžové motorce KTM, s níž se seznamoval na podnicích italského mistrovství. „Mašina funguje dobře, příprava byla také kvalitní, nyní všechno záleží na tom, jak to prodám v mistrovství světa a v domácím šampionátu,“ líčí motokrosař.

Jeho trénink má na starosti bývalý reprezentant, účastník jihoamerického Dakaru a závodník v motoskijöringu Jan Froněk. Jejich spolupráce by měla přinést odpovídající výsledky. Podle slov jezdce i trenéra mají na tratích v Itálii a Španělsku natrénováno dost.

Zkušený borec Orionu Petr Bartoš má před sebou start v seriálu mistrovství Evropy ve třídě Open. Po dvou letech by rád znovu bojoval o konečný primát. V přípravě překvapil svojí rychlostí i týmového kolegu Michka. „Jestliže se mu vyhnou zranění, která ovlivnila jeho minulou sezonu, má šanci v Evropě uspět,“ je přesvědčen manažer Petr Kovář.

Oba jezdci mají techniku od pražského zástupce Shiva Motoshop Uhříněves a ten se jim bude starat o servis. Na tiskové konferenci v Praze nechyběl dlouholetý příznivec Orion Teamu zpěvák Janek Ledecký. V minulosti v jeho barvách závodil v motoskijöringu, teď však bude spíše jen fandit.

Domácí motokrosová sezona zahajuje v květnu. Seriál MMČR třídy MX2, MX3–Open a Veteran se bude nové nazývat LR Cosmetic ADOS Cup  a čítá sedm podniků (8. května Pacov, 6. června Petrovice, 3. července Holice, 24. července Vranov, 28. srpna Kramolín, 24. září Jinín, 9. října Přerov). Mistrovství ČR družstev se pojede 16. října v Kaplici.

Hájek doma nejede

Zatímco motokrosaři na ostrý start nové sezony ještě čekají, tak motokárový Orion Racing Team má za sebou úspěšné závody v Itálii. Naposledy si vyjel Patrik Hájek výborné druhé místo v jednom z dílů seriálu WSK Master na trati v Castelettu. Prvním domácím závodem byl tradiční Memoriál Jiřího Krejčiříka v Písku, kam si pro jasné vítězství v kategorii KZ2 dojel Martin Doubek.

Litomyšlští jinak chtějí navázat na skvělou loňskou sezonu, která jim přinesla dva tituly mistrů ČR. Patrik Hájek ovšem ten svůj v prestižní třídě KZ2 obhajovat nebude, neboť se naplno soustředí na zahraniční starty v kubatuře KZ1. Doma tak bude pozornost upřena na Martina Doubka, který se bude snažit o co nejlepší umístění v MČR ve třídě KZ2 a na mistrovství Evropy v německém Wackersdorfu.

Nejmladší člen týmu Marek Boris Machulda bude bojovat o titul domácího mistra třídy Kadet, čekají jej další pohárové klání a sbírání mezinárodních zkušeností v seriálu WSK Master kategorie Mini 60.

Závodní technika Orion Teamu zůstane pro rok 2011 beze změn: podvozky od italského výrobce Tony Kart a také italské motory Vortex. Manažer Martin Slavík bude opět spoléhat na práci motoráře Petra Machače a mechaniků Pavla Hájka, Pavla Voříška a Michala Špáty. Majitelem Orion Teamu je Jiří Doubek.



Aktualizováno ( Pátek, 22 Březen 2024 14:18 )
 

JEZDCI ORION RACING 2024