Motoskijoring 2009                      
REKLAMA
Zásilkový obchod - www.zasilkovyobchod.cz
SPONZOŘI
AKTUALITY
1. závod MČR - NEKOŘ 10.1.2009

Tuto sobotu se konečně dočkali příznivci rychlé jízdy motocyklistů a lyžařů. Po skoro dvouleté pauze se podařilo uspořádat závod Mistrovství ČR „Orion Cup 2009“ v motoskijőringu. Jelo se na úplně nové technické trati v Nekoři nedaleko Žamberka. Atraktivnímu závodu za účasti 17 soutěžících dvojic přihlíželo kolem 600 spokojených diváků.

V jezdeckém poli nechyběl nikdo z favoritů. Do finále se překvapivě nedostal Michal Roušavý, který byl v minulém šampionátů na 2. pozici. Až z finále „B“ a po těsném souboji s Janem Zářeckým si vyjel postup do hlavního finále dvojnásobný mistr ČR Patrik Šroler.

Vyvrcholení závodu – finále „A“ mělo překvapivý průběh. Nejlépe odstartovali Sládek s Čížkem a jeli po celé finále tak suverénně, že už před sebe nikoho nepustili. Zaslouženě tak zvítězili. Pro Josef Sládka z Kostelce nad Orlicí to bylo jeho druhé vítězství v mistrovském motoskijőringu. Ale nejvíce se radoval jeho lyžař Petr Čížek, pro kterého to bylo premiérové vítězství. Petr jezdil několik sezón s výborným Michalem Roušavým, několikrát spolu sahali po vítězství, ale na stupeň nejvyšší vystoupil až v Nekoři se Sládkem.

Největším a milým překvapením závodu byli jezdci z Kostelce nad Černými lesy Lukáš Mohaupt a Karel Sejk, kteří se dokázali prosadit v konkurenci převážně východočeských jezdců. Po celý závod se drželi na 2. pozici, a to až po odmávnutí v cíli. Pro oba jezdce to byl životní výsledek v motoskijőringu. Lukáš už několik sezón zimní závody jezdil, ale nikdy se nedostal do hlavního finále. A pro jeho lyžaře Karla to byl vůbec první motoskijőringu – a tak úspěšný.

Ale po celé finále byl největší boj o „zelený“ věnec za 3. pozici. Nejdříve jeli na této pozici Marek s Navrátilem, ale od 2. kola se před ně probojovali úřadující mistři ČR Švorc s Drašnarem. Ale do boje o 3. místo se zapojili i další jezdci (Mencák s Vaňousem, Kunc s Komůrkou i Svatoš s Furárem). Nakonec z nich byli nejlepší Mencák s Vaňousem

Seriál MČR bude pokračovat i příští víkend. V sobotu 17.1. se jezdci setkají opět v Nekoři, kdy se pojede podle závod obráceně. A v neděli 18.1. bude jezdce čekat závod v Ústí nad Orlicí na rychlé trati na místním sportovním letišti.

Výsledky ze závodu si můžete stáhnout zde