MOTOKÁRY MOTOKROS MOTOSKIJORING ORIONCUP ROZCESTNÍK



 HISTORIE SEZÓN

    AKTUALITY








Patrik Hájek mistrem republiky

Na tradičním píseckém okruhu se sešli motokáristé, aby v sezóně 2009 popáté změřili síly v domácím motokárovém šampionátu.

V královské třídě KZ2 měl úřadující vicemistr Evropy Patrik Hájek možnost obhájit domácí titul již v tomto předposledním závodě sezóny. Přes dramatické momenty na píseckém okruhu se nakonec Patriku Hájkovi podařilo obhájit titul nejrychlejšího pilota českého Mistrovství a ve třídě KZ2 tak bude vlát do konce další sezóny pomyslná zelenobílá vlajka, neboť nadvládu v této kategorii zásluhou Patrika Hájka a týmu Orion racing „převzaly“ barvy italského výrobce podvozků Tony Kart.

Ačkoliv Patrik Hájek dominoval volným tréninkům, našel v měřeném tréninku přemožitele a to dokonce dva! Polského jezdce Daniela Fuchse a Adama Janouše, který je na píseckém okruhu na „domácím hřišti“. Třetí čas v kvalifikaci znamenal start ze druhé řady vedle největšího konkurenta v boji o domácí titul Davida Běliny.

Do úvodní bodované jízdy odstartoval Patrik Hájek ze třetí pozice a cílem byl pochopitelně bodový zisk, který by jezdce Orionu přiblížil mistrovskému titulu. Bohužel stíhací jízdu Patrika Hájka zastavila devět kol před cílem porucha motoru. Optimismus do druhé bodované jízdy vléval nejrychlejší dosažený čas v první bodované jízdě Patrikem Hájkem, i když odjel výrazně méně měřených kol než jeho soupeři.

Že je optimistické očekávání z první jízdy oprávněné dokazoval Patrik Hájek již od prvních metrů druhé bodované jízdy, neboť postupně se dostal přes polského pilota Daniela Fuchse a později i přes do té doby vedoucího Adama Janouše. David Bělina skončil na čtvrtém místě a jelikož Patrik Hájek udržel vybojovanou první příčku až na šachovnicový prapor, mohlo se v týmu Orion racing začít slavit, neboť Patrik Hájek jeden závod před koncem sezóny obhájil titul mistra republiky v královské třídě KZ2. Výjimečnou rychlost pilota v zelenobílých barvách Tony Kartu nejlépe dokládá opět nejrychlejší dosažený čas i ve druhé finálové jízdě.

Junior Martin Doubek kvůli absenci odpovídající juniorské třídy v programu domácího šampionátu opět startoval ve třídě KZ2! Osmnáctá příčka v měřeném tréninku předurčila Martinu Doubkovi velmi těžkou startovní pozici do bodovaných jízd. Bohužel hned v úvodu první bodované jízdy doplatil na hromadnou kolizi poškozením podvozku a byl nucen odstoupit.

Ve druhé jízdě předvedl velmi statečný a bojovný výkon, který byl korunován 13.pozicí na cílové pásce. Potěšující je ovšem další přiblížení se jezdecké špičce v této velmi náročné třídě, neboť Martin Doubek ve druhé bodované jízdě dokázal zajet čas pomalejší o necelých šest desetin vteřiny než vítěz a nejrychlejší pilot této jízdy Patrik Hájek. A to je na juniorského pilota velmi slibný výkon.

Aktuality | Tým | Sezóna | Jak začít | Sponzoři | Fotogalerie | Shop