Motoskijoring 2009                      
REKLAMA
Zásilkový obchod - www.zasilkovyobchod.cz
SPONZOŘI
AKTUALITY
6. závod MČR - Olešnice v Orlických horách 21.2.2009

Další, v pořadí už 6. závod MČR v motoskijöringu se jel na překrásné trati v Olešnici v Orlických horách. Pořadatelé připravili delší trať, než je obvyklé. Její 1 kolo měřilo 850 metrů. A když k tomu připočteme výborné sněhové podmínky, jezdci i jejich lyžaři tak mohli přihlížejícím divákům předvést své umění. Na trať situovanou do okolí fotbalového hřiště se závodníci vrátili po dlouhých 8 letech. Naposledy se zde jelo 20.1.2001. Od té doby nebyly takové sněhové podmínky, které na trati dovolovaly uspořádat závod. Olešničtí tak většinou jezdili motoskijöringy v nedalekém Sněžném u chaty Horalka.

S novým lyžařem Romanem Prossem se představil Pavel Kunc. Na startu se také objevil poprvé letos Jan Froněk, který jel tak úspěšně závod Dakar. S devítibodovým náskokem přijeli do Olešnice Sládek s Čížkem. Měli tak dobrou výchozí situaci pro zisk mistrovského titulu. Ale ohrozit je ještě mohli Mencák s Vaňousem a bratři Šrolerové. A právě Mencák s Vaňousem v Olešnici vypadli z boje o titul. Po několika pádech se vůbec neprobojovali do finálové jízdy. V semifinále měl nepříjemný pád zkušený Bohuslav Svatoš, který si s lyžařem Josefem Furárem museli postup vybojovat až z finále „B“.

Finálová jízda byla plně v režii Sládka s Čížkem. Nejlépe odstartovali a do poloviny závodu vedli. Pak se přes ně dostali Skalka s Břízou. Ti ale Sládkovi v boji o mistrovský titul nevadili a Sládek jezdil s přehledem těsně na 2. pozici. A tak finále skončilo. Sympatický Roman Skalka vyhrál závod po dlouhých 8 letech, pro jeho lyžaře Břízu to bylo vůbec první vítězství. O „zelený věnec“ spolu válčili Marek s Navrátilem a bratři Šrolerové. Dlouho to vydadalo, že na stupně vítězů vystoupí Marek s Navrátilem, ale nakonec byly úspěšnější klášterečtí bratři.

Při své letošní premiéře v motoskijöringu se dařilo Janu Froňkovi. S lyžařem Petrem Fajkošem celkem bez problémů přímo postoupili do finále, ve kterém obsadili 8. pozici.

Josef Vašíček


Výsledky ze závodu