MOTOSKIJORING NAPSALI O NÁS                    
REKLAMA
Zásilkový obchod - www.zasilkovyobchod.cz
SPONZOŘI
AKTUALITY
3. závod MČR - Nekoř 16.1.2010

Motoskijöringem v Nekoři pokračoval letošní seriál MČR „Orion – Shiva KTM Cup 2010“ 3. závodem. Na pečlivě připravené technické trati, kde jedno kolo měřilo 750 metrů, změřilo své síly 22 našich nejlepších dvojic. Z loňské špičky chyběl pouze nejúspěšnější jezdec v historii této disciplíny Bohuslav Svatoš. Jeho lyžař Josef Furár není ještě stále zdravotně fit po loňské motokrosové sezóně. Závody s dramatickým průběhem sledovalo 1 000 diváků.

Zajímavý vývoj mělo úvodních 12 kvalifikačních jízd, kde jel každý jezdec 4x podle rozpisu. Nejúspěšnějších 8 dvojic tak přímo postoupilo do finálové jízdy A. Nejlépe si vedli 3x vítězní bratři Šrolerové, Kunc s Prossem a Mencák s Bergerem. Smůlu měl Vítězslav Marek, dosud 4. jezdec průběžného pořadí MČR. Do jedné z jízd nestihl nastoupit po problémech s motocyklem a musel tak, podobně jako dalších 11 jezdců do finále „B“. Své jezdecké umění prokázali i loňští mistři Sládek s Čížkem. V 7. kvalifikační jízdě ztratil jezdec lyžaře. Vzniklou ztrátu ale oba dokázali dohnat, když dokázali během posledního kola¨předjet 3 dvojice a dostat se tak alespoň na 3. místo.

V B finále dlouho vedli Roušavý s Páchou. Zdálo se, že konečně navážou na své úspěchy před několika lety, kdy patřili k absolutní špičce. Dlouho se za nimi drželi Froněk s Fajkošem. V polovině závodu se před obě tyto bojující dvojice dostali favorizovaní Marek s Navrátilem a cílovou šachovnici viděli jako první. Dramatický byl průjezd cílem 9. okruhu. Při předjíždění posádky o kolo spolu měli kolizi Roušavý s Froňkem. Druhé postupové místo si tak překvapivě vyjel soutěžák Rostislav Ondračka s lyžařem Karlem Videckým, kteří jezdí první sezónu.

Hlavní finálová jízda byla ve znamení skvělé jízdy zkušeného Pavla Kunce s Romanem Prossem. Pavel dokázal nejlépe odstartovat a pak si už jen hlídal jezdce za sebou. Zdá se, že se mu daří s novým lyžařem a že by mohl navázat na úspěchy hlavně z roku 2002, kdy byl mistrem ČR. Na 2. pozici se dlouho drželi vítězové předchozího závodu v Rodné Mencák s Bergerem. Pronásledovali je Sládek s Čížkem, Šrolerové a Mňuk s Langrem. Ve 4. kole se po kolizi zařadili až na konec jezdeckého pole bratři Šrolerové. Mencák s Bergerem neodolali náporu Sládka s Čížkem a nakonec si ani nevybojovali věnec, protože 3 kola před cílem ztratil jezdec lyžaře.

Po 3 odjetých závodech se do čela dostali po vyrovnaných výkonech Kunc s Prossem s 50 body. Za nimi již jsou loňští mistři Sládek s Čížkem se 42 body a Mencák s Bergerem se 40 body. Seriál MČR bude pokračovat podle kalendáře za 14 dnů závodem 30.1.2010 v Klášterci nad Orlicí.

Výsledky ke stažení: Nekoř

Josef Vašíček