MOTOSKIJORING NAPSALI O NÁS                    
REKLAMA
Zásilkový obchod - www.zasilkovyobchod.cz
SPONZOŘI
AKTUALITY
8. závod MČR - Horní Město 14. 2. 2010

Další den se jel už 8. závod seriálu v Horním Městě. Všichni přítomní byli doslova uchváceni víceúčelovým sportovním areálem, který se zde podařilo vybudovat. Jeho součástí je i trať na motoskijöring o délce 1 okruhu 750 metrů. Technicky náročná trať s tvrdým pokladem a s 10 zatáčkami měla rychlé úseky i úseky technicky náročné. Dovolovala pro diváky atraktivní jízdu, na rozdíl od závodu v Rýmařově se na mnoha místech dalo i dobře předjíždět.

Ve svých 4 kvalifikačních jízdách si vedli nejlépe bratři Šrolerové, kteří získali 2 vítězství i 2 druhá místa. Dařilo se i Mňukovi s Langrem a Sládkovi s Čížkem. Až vítězství v poslední sérii jízd zajistilo přímý postup zkušenému Pavlu Kuncovi. Finále „B“ vyhráli stylem start – cíl Hock se Sabotou a poprvé letos postoupili do hlavního finále společně s Romanem Mňukem a Zdeňkem Langrem.

Finálová jízda se v Horním Městě nejlépe povedla Sládkovi s Čížkem. Nejlépe odstartovali a své letošní první vítězství si už nenechali žádným ze svých soupeřů vzít. Za nimi se v prvním kole drželi čtyřnásobní vítězové závodu v Horním Městě Pavel Kunc s Romanem Prossem. Ale zraněné koleno jezdce nedovolovalo dvojici podat svůj obvyklý výkon. Postupně se propadali jezdeckým polem dozadu a nakonec se závodu v 8. okruhu odstoupili.

O dramatickou zápletku v průběžném pořadí MČR se postarali Marek s Navrátilem, kteří prozatím vedli šampionát. Jezdili dlouho na 2. pozici. A i když je ohrožovali bratři Šrolerové zdálo se, že Marek s Navrátilem si 2. pozici udrží a upevní si vedoucí postavení v tabulce MČR. Ale když jim zbývala do cíle polovina okruhu, jezdec upadl. Na 2. pozici tak dojeli bratři Šrolerové a na stupně vítězů dokázali vystoupit i dobřanští jezdci Švorc s Marešem.

Před posledními 2 závody vedou MČR stále Marek s Navrátilem, kteří mají na svém kontě 123 bodů. Ale přibližují se k nim bratři Šrolerové se 115 body i Sládek s Čížkem se 114 body. Ve hře o titul jsou i 4. v pořadí Mencák s Bergerem, kteří dosud získali 107 bodů. Kunc s Prossem jsou 5. s 98 body. Čeká nás tak dramatický závěr seriálu.

Výsledky ke stažení: Horní Město

Josef Vašíček