MOTOSKIJORING NAPSALI O NÁS                    
REKLAMA
Zásilkový obchod - www.zasilkovyobchod.cz
SPONZOŘI
AKTUALITY
9. závod MČR - Olešnice v Orlických horách 20. 2. 2010

Předposlední závod letošního vydařeného seriálu závodů MČR „ORION – SHIVA KTM CUP 2010“ se jel tuto sobotu v Olešnici v Orlických horách. Na klasické a 750 m dlouhé trati v okolí sportovního areálu TJ Start Olešnice se jel divácky velice zajímavý závod. Velkou snahu pořadatelů, kteří připravili pěknou trať podobnou té z loňského roku, překazilo počasí. Vzhledem k oteplení museli v dopoledním tréninku vypustit nejobtížnější část tratě nad fotbalovým hřištěm.

V úvodních 12 kvalifikačních jízdách se dařilo všem favoritům. Neustálé zlepšování předváděli mladí jezdci Kubíček s Hovadem, kteří dokázali vyhrát i jednu z jízd a postoupit tak přímo do finále. Pořadatelé se snažili zlepšovat sjízdnost tratě jejím neustálým upravováním mezi jízdami. Podobně jako před týdnem si i v Olešnici přímý postup do finále vybojovali i Kunc s Prossem, a to až v poslední své jízdě. Ale nejlépe ze všech si vedli bratři Šrolerové, kteří s přehledem vyhráli 3 jízdy.

V B finále museli své chyby z kvalifikace napravit Mňuk s Langrem. A povedlo se jim to tím nejlepším způsobem – vítězstvím. Spolu s nimi ještě postoupili Lux s Glonkem, pro které to byla letos vůbec první účast ve finále A.

10 nejlepších dvojic ve finále A se povedl Sládkovi s Čížkem. Usadili se na čele jezdeckého pole a první 3 kola to vypadalo, že tak ještě více zdramatizují průběžné pořadí v tabulce MČR. Ale po lehkém pádu se před ně dostali jejich největší konkurenti bratři Šrolerové i Marek s Navrátilem.

Boj těchto momentálně 3 nejlepších posádek seriálu byl velice těsný. Všichni jezdci i jejich lyžaři předváděli vrcholné výkony. Nebylo divu, že se všem ostatním soupeřům dosti vzdálili. Z nejvyššího postavení na stupních vítězů se nakonec radovali Šrolerové, kteří projeli cílem těsně před Markem s Navrátilem a Sládkem s Čížkem. Příjemným překvapením pak bylo v cíli 4. místo Kubíčka s Hovadem, kteří dokonale využili kolize Mňuka se Švorcem a pokračovali tak ve svých zlepšených výkonech.

I když mají bratři Šrolerové na svém kontě nejvíce vyhraných závodů (3), díky vyrovnanějším výkonům jsou stále na čele šampionátu Marek s Navrátilem se 140 body. Šrolerové mají o 5 bodů méně. Na 3. pozici jsou stále loňští mistři Sládek s Čížkem, kteří mají 129 bodů.

Poslední závod v Dobřanech v Orlických horách tak bude opravdovým vyvrcholením MČR. Boj o titul je totiž stále otevřený. Ke svému prvnímu mistrovskému titulu mají nejblíže Marek s Navrátilem, kterým stačí získat i 2. místo. Pokud chtějí bratři Šrolerové k titulům z let 2005 a 2006 přidat titul třetí, musí bezpodmínečně zvítězit a Marek s Navrátilem být 3. V případě, že by oběma posádkám nevyšel poslední závod, mají stále šanci na titul i Sládek s Čížkem. Pokud zima vydrží i do příštího víkendu, diváci se mají opravdu na co těšit. Letošní motoskijöring je natolik vyrovnaný, že se tabulka seriálu může ještě změnit.

Výsledky ke stažení: Olešnice v Orlických horách

Josef Vašíček