MOTOSKIJORING NAPSALI O NÁS                    
REKLAMA
Zásilkový obchod - www.zasilkovyobchod.cz
SPONZOŘI
AKTUALITY
Tisková informace o motoskijöringu – Želeč 30.1.2011

O den později se jel 3. závod MČR v motoskijöringu na úplně nové trati v Želeči u Tábora. Opět se jednalo o kratší a rychlou trať s technickými prvky. Byla škoda, že pro poruchu motocyklu ze závodu v Rodné nemohli startovat jihočeští bratři Barešové. Po 1. sérii jízd museli ještě ze závodu odstoupit Marek s Haizlem.

Kvalifikaci tentokrát ovládli loňští mistři bratři Šrolerové. 3x vyhráli a 1x byli na 2. pozici. Proto postoupili jako nejlepší do finále. Do B finále museli Kubíček s Hovadem, kterým se tak dařilo minulý den v Rodné. Zajímavě postoupili Roušavý s Komůrkou, kteří měli stále lepší umístění (4., 3., 2. a 1.). Dlouho to vypadalo, že přímo do finále postoupí i jihočeští Malkus s Hodem. Ale v poslední kvalifikační jízdě měli kolizi a museli tak do finále B.

Finále B bylo dramatické. Na špici se usadili Kubíček s Hovadem a překvapivě Kočí s Hejpetrem. Ve 3. kole ale muselo být finále B zastaveno po kolizi, po které musel být lyžař Václava Malkuse Josef Hod odvezen k lékařskému ošetření. Po opakovaném startu závod znovu ovládli Kubíček s Hovadem, kteří postoupili společně s Kočím s Hejpetrem.

Start hlavní finálové jízdy ovládli Kunc s Prossem, kteří tak opět dokázali, že starty jsou jejich silnou stránkou. Za nimi se drželi Sládek s Čížkem a bratři Šrolerové. Ti ale měli kuriózní potíže. Přetrhli tažné lano a než ho znovu navázali, byli rázem až daleko za všemi ostatními jezdci. Ve 3. kole se na čele objevili Sládek s Čížkem, když dosud vedoucí Kunc s Prossem se po kolizi propadli do středu jezdeckého pole. Výborně jeli Mohaupt s Hotovým. Dostali se do čela a dlouho to vypadalo, že dokážou poprvé ve své kariéře vyhrát mistrovský motoskijöring.

Ale 2 kola před cílem lyžař Hotový zavadil lyží o sněhovou bariéru, následoval pád a bylo po nadějích. Vítězství tak doslova spadlo do klína takticky jedoucím Sládkovi s Čížkem, kteří letos zatím suverénně ovládají šampionát. Velký závod zajeli mladí jezdci Kubíček s Hovadem. I když měli za sebou vyčerpávající finále B a vůbec se jim nevydařil start, závod nevzdali. Jezdcům se letos daří, jejich výkonnostnímu vzestupu určitě přispěla i změna techniky. Jezdí na slavném motocyklu KTM, na kterém byl Petr Bartoš v loňské sezóně na 5. pozici v MMČR v klasickém motokrosu. Postupně se propracovávali jezdeckým polem a výsledkem bylo 2. místo, podobně jako v Rodné!!! Na stupně vítězů s nimi ještě vystoupili Roman Mňuk se Zdeňkem Langrem, pro které to bylo vůbec první umístění na stupních vítězů v MČR.

Na čele šampionátu jsou stále Sládek s Čížkem s plným bodovým ziskem 60 bodů. Ale na 2. pozici se probojovali Kubíček s Hovadem (43 bodů). Za nimi jsou bratři Šrolerové s 36 body. Seriál bude pokračovat už tento víkend, kdy se pojede v sobotu 5.2. v Olešnici v Orlických horách (náhrada za odvolaný závod v Litomyšli) a další den 6.2. v Letohradu. Diváci se tak mají na co těšit, protože závody jsou dramatické.

Josef Vašíček