MOTOSKIJORING NAPSALI O NÁS                    
SPONZOŘI
AKTUALITY
Tisková informace k MMČR v motoskijöringu (Chotčiny + Rodná)

Seriál Mezinárodního mistrovství ČR „ORION – SHIVA KTM Cup 2012“ zavítal do severomoravského Horního Města nedaleko Rýmařova. Aktivní pořadatelé z místního HoMe motoclubu v AČR připravili trať s délkou 1 okruhu 800 metrů. Závod se jel za velice drsných podmínek, protože rtuť teploměru klesla až na -15 °C. Navíc jezdcům i pořadatelům komplikoval jejich činnost ostrý vítr.

Sítem kvalifikačních jízd prošli nejlépe Mohaupt s Hotovým, kteří třikrát vyhráli podobně jako bratři Šrolerové. S přehledem jezdili i loňští mistři Sládek s Čížkem. Až vítězství v poslední sérii kvalifikačních jízd zaručilo přímý postup do finále i zkušenému Skalkovi. Finále „B“ mělo tentokrát poklidný průběh. 2 poslední postupová místa si zajistili Hock s Bergerem a Fogl se Sabotou.

Zato hlavní finále „A“ o mistrovské body bylo dramatické. Výborný start měli bratři Šrolerové i Mohaupt s Hotovým. Ale za nimi došlo v 1. zatáčce po startu k hromadné kolizi všech ostatních dvojic. Na čele tak jezdili po celou dobu finálové jízdy klášterečtí bratři, které sledovali Mohaupt s Hotovým, kteří se snažili útočit i na 1. místo. Cílem ale projeli jako první bratři Šrolerové, pro které to bylo jejich letošní první vítězství. Velký závod zajeli Sládek s Čížkem. Ti se po hromadné kolizi nevzdali a po výborném výkonu se dokázali dotáhnout až na 3. pozici. Určitě mile překvapili Fogl se Sabotou, pro které bylo konečné 5. místo nejlepším výsledkem kariéry v motoskijöringu.

Celkové výsledky závodu:

1. Patrik Šroler – Miroslav Šroler, SMK Klášterec nad Orlicí, Yamaha, 11:43,25
2. Lukáš Mohaupt – Václav Hotový, Profi Auto, Honda, 11:57,36
3. Josef Sládek – Petr Čížek, Dukla Racing, Honda, 12:03,51
4. Josef Mňuk – Filip Langer, Mňuk Motokros Team, Yamaha, 12:07,21
5. Tomáš Fogl – Martin Sabota, SMK Klášterec nad Orlicí, Yamaha, 12:15,59
6. Marcel Hock – Jonáš Berger, SMS motokrosu Pardubice, Suzuki, 12:23,10

Na čele seriálu se i nadále udrželi Sládek s Čížkem (55 bodů) před Mohauptem s Hotovým (49 bodů) a bratry Šrolery (44 bodů). V rámci doprovodného programu se divákům představili i místní jezdci. Z nich byli nejlepší Krejcar se Stavaničem před Gajdošíkem se Šašinkou a Bandíkem s Habernauerem.