MOTOSKIJORING NAPSALI O NÁS                    
SPONZOŘI
AKTUALITY
Tisková informace o motoskijöringu – Chotčiny 11.2.2012

Seriál závodů Mezinárodního mistrovství ČR „ORION – SHIVA KTM Cup 2012“ v motoskijöringu zavítal tentokrát na jih Čech. Ve 2 závodech pořádaných Motorsportem Chýnov se představili naši nejlepší jezdci, které doplnili nově i další jihočeští jezdci. Sobotní závod byl pořádán v obci Chotčiny nedaleko Chýnova ve spolupráci s Obecním úřadem Dolní Hořice. Díky dobrým sněhovým podmínkám mohli pořadatelé připravit zajímavou technickou trať s délkou jednoho okruhu 600 metrů.

Už v kvalifikaci zářili vítězové z minulého týdne Josef Mňuk s Filipem Langerem, kteří vyhráli všechny své jízdy. S přehledem jezdily obě nejlepší 2 dvojice seriálu Sládek s Čížkem i bratři Šrolerové. S velkým nasazením jezdili Mohaupt s Hotovým. Po vítězství v 1. jízdě měli v dalších jízdách několik kolizí a těsně postoupili do finále z posledního postupového místa. Tradiční předehrou hlavní finálové jízdy bylo finále „B“. To mělo tentokrát poklidný průběh a 2 postupové pozice získali Roušavý s Marešem a Skalka s Vykoukalem.

Start finálové jízdy nejlépe zvládli bratři Šrolerové. Ale J.Mňuk s Langerem jezdili těsně za nimi a dokazovali, že jejich nedávné vítězství nebylo náhodné. V polovině finálové jízdy bratrskou dvojici předjeli a bezchybnou jízdou si postupně budovali slušný náskok. Jejich vítězství bylo zasloužené, vždyť při závodě neprohráli ani v jedné jízdě. Závod opět zdramatizovali loňští mistři Sládek s Čížkem. Po kolizi po startu začínali ze zadních pozic. Nevzdali se, předjížděli své soupeře jednoho za druhým a dostali se až na stupně vítězů. Podobně na tom byli Mohaupt s Hotovým. Ti spadli vícekrát, ale dotáhli se až na 6. pozici.

V průběžném pořadí seriálu vedou i nadále Sládek s Čížkem s 85 body. Bratři Šrolerové snížili svoji bodovou ztrátu na rozdíl pouhých 7 bodů. Díky vítězství se na 3. pozici seriálu dostali J.Mňuk s Langerem se 73 body.

Celkové výsledky závodu:
1. Josef Mňuk – Filip Langer, Mňuk Motokros Team, Yamaha, 9:02,84
2. Patrik Šroler – Miroslav Šroler, SMK Klášterec nad Orlicí, Yamaha, 9:18,01
3. Josef Sládek – Petr Čížek, Dukla Racing, Honda, 9:20,23
4. Marcel Hock – Jonáš Berger, SMS motokrosu Pardubice, Suzuki, 9:21,07
5. Michal Roušavý – Lukáš Mareš, Orion Team Litomyšl, Honda, 9:29,40
6. Lukáš Mohaupt – Václav Hotový, SMS motokrosu Benátky n.J., Honda, 9:30,20

Pořadatelé umožnili v rámci doprovodného programu možnost jízd i místním závodníkům. Ve finálové jízdě byli nejlepší Janů s Bočanem z Motosportu Chýnov před Honsou s Malíkem a Přibylou s Pekárnou.

Josef V a š í č e k