MOTOSKIJORING NAPSALI O NÁS                    
SPONZOŘI
AKTUALITY
Tisková informace o motoskijöringu – Dobřany v Orlických horách 19.2.2012

Seriál MMČR v motoskijöringu „Orion – Shiva KTM Cup 2012“ vyvrcholil posledním 8. podnikem na závodišti Pod hradem v Dobřanech v Orlických horách. Historicky byl už 96. mistrovským závodem v motoskijöringu. Podobně jako pořadatelům sobotního závodu i dobřanským připravila paní zima svými vrtochy hodně starostí. Sněhové přívaly si dokonce vynutily použití sněhové frézy nejen na obnovu předem připravené trati, ale i na vlastní příjezd do Dobřan i do místního motoristického areálu.

Všude v nižších polohách v neděli ráno vydatně pršelo, a to i několik kilometrů od Dobřan. Ale při příjezdu na závodiště čekalo jezdce vzorně připravené závodiště s velkým množstvím sněhu, který prakticky po celý den přibýval. Trať byla samozřejmě rozměklá a těžká hlavně pro jezdce. Opět záleželo na technice jízdy, některým dvojicím způsoboval problém i výjezd před poslední zatáčkou u cíle.

Podobně jako v Nekoři se s tratí v kvalifikačních jízdách nejlépe vypořádali Sládek s Čížkem a Mohaupt s Hotovým, jejich tempu stačili i bratři Šrolerové. A tak mohli diváci očekávat zajímavé boje ve finále, kde měli všichni z nich šanci na mistrovský titul. Už po startu ale byli z tohoto boje předčasně vyřazeni klášterečtí bratři. I když jezdec Patrik Šroler měl perfektní start, jeho bratr a lyžař Miroslav měl vedle sebe prostě málo místa a při kolizi s Jindřichem Luxem si poškodil lyži. Zdá se, že pobyt na stupínku nejvyšším se zalíbil Mohauptovi s Hotovým, když opět perfektně odstartovali. Za nimi se objevili Sládek s Čížkem a J.Mňuk s Langrem. Mohaupt s Hotovým jeli podobně jako v Nekoři bez chyb a s velkým nasazením. Vůbec jim nevadila těžká trať s vyjetými kolejemi. Sládek s Čížkem jeli blízko za nimi ale bylo jasné, že při jejich zkušenostech se spokojí s 2. pozicí, která jim bohatě zaručovala obhájení mistrovského titulu. Nevadilo jim, když je 2 kola před cílem ještě předjeli Mňuk s Langrem.

Mistrovský titul v Dobřanech obhájili Sládek s Čížkem, kteří podávali po celou sezónu nejstabilnější výkony a jejich nejhorším umístěním bylo 5. místo v jihočeské Rodné. Do své sbírky tak přidali k titulům z let 2009 a 2011 3. mistrovský titul. V počtu titulů tím dostihli své největší soupeře bratry Šrolery.

I v Dobřanech vypsali pořadatelé závod pro jezdce hobby o pěkné a hodnotné ceny. Zvítězili Kavka se Sabotou ze Žamberka, kteří si tak spravili chuť po nepříliš vydařeném sobotním závodě v Nekoři. Na 2. pozici skončili Rous s Regnardem z Lukavice. Na stupních vítězů je doplnili jilemničtí jezdci Jerie s Rumlem.

Celkové výsledky závodu MMČR:
1. Lukáš Mohaupt – Václav Hotový, SMS motokrosu Benátky n.J., Honda, 7:53,82
2. Josef Mňuk – Filip Langer, Mňuk Motokros Team, Yamaha, 8:02,65
3. Josef Sládek – Petr Čížek, Dukla Racing, Honda, 8:09,68
4. Michal Roušavý – Lukáš Mareš, Orion Team Litomyšl, Honda, 8:37,49
5. Marcel Hock – Jonáš Berger, SMS motokrosu Pardubice, Suzuki, 8:38,79
6. Tomáš Fogl – Martin Sabota, SMK Klášterec nad Orlicí, Yamaha, 8:14,38

Celkové výsledky seriálu MMČR v motoskijöringu 2012:
1. Josef Sládek – Petr Čížek, Dukla Racing, Honda, 128 bodů
2. Lukáš Mohaupt – Václav Hotový, SMS motokrosu Benátky n.J., Honda, 123 bodů
3. Josef Mňuk – Filip Langer, Mňuk Motokros Team, Yamaha, 114 bodů
4. Patrik Šroler – Miroslav Šroler, SMK Klášterec nad Orlicí, Yamaha, 107 bodů
5. Marcel Hock – Jonáš Berger, SMS motokrosu Pardubice, Suzuki, 91 bodů
6. Michal Roušavý – Lukáš Mareš, Orion Team Litomyšl, Honda, 86 bodů

Josef V a š í č e k