MOTOSKIJORING NAPSALI O NÁS    
SPONZOŘI
AKTUALITY
Pozvánka na 2. závod MČR v motoskijöringu - KLÁŠTEREC

Vážení přátelé,

Chci Vás všechny pozvat na 2. závod seriálu MČR v motoskijöringu „ORION – SHIVA KTM CUP 2013“. Závod je pořádán tradičním pořadatelem SMK Klášterec nad Orlicí jako „Klášterecké břehy“ tuto neděli 27.1.2013. Na startu budou kromě zraněných jezdců Romana Mňuka a Michala Roušavého všichni naši přední jezdci, kteří se tomuto zajímavému zimnímu sportu motocyklistů a lyžařů věnují.

Po dobrých zkušenostech z loňské sezóny diváci uvidí i další závody. Premiéru bude mít „Pohár Orlických hor“, který je určen pro začínající jezdce, kteří si tak budou moci pěkně zajezdit na mistrovské trati a porovnat své jezdecké umění se závodníky MČR. Jezdci budou závodit obdobným systémem jako MČR, t.zn. že pojedou kvalifikace, finálovou jízdu B a finálovou jízdu A. První 3 jezdci z kvalifikace získají bonusové body 3-2-1. Nejlepších 10 jezdců z finále získá body do seriálu Orlického poháru a i peněžité prémie (600-550-500-450 a další jezdci ve finále 400 Kč). Snahou pořadatelů je připravit takový závod, který by se měl líbit jezdcům MČR, Orlického poháru i přihlížejícím divákům.

Zimní podmínky jsou také dobré a tak se můžeme těšit na pěkné závody. Po prvním motoskijöringu v jihočeské Želči jsou na čele seriálu MČR domácí bratři Šrolerové, kteří se mohou v případě svého prvenství dostat na počet 18 vyhraných závodů a dotáhnout se tak na Pavla Kunce. Nejvíce vítězství má stále legendární Bohuslav Svatoš, který vyhrál MČR celkem 21x. Svatoš se už ale od roku 2009 motoskijöringu nevěnuje. Šrolerové nebudou mít doma určitě situaci jednoduchou. Jak se ukázalo v předchozím závodě, vyhrát může několik dalších jezdců, kteří jedou perfektně – loňský mistr Sládek, Josef Mňuk, František Kubíček, Josef Švorc, Lukáš Mohaupt i další.

Podle informací od pořadatelů je připravena prodloužená trať, která bude zajímavé pro jezdce a díky své přehlednosti i pro přihlížející diváky. Jezdci začnou trénovat v 10 hodin (Pohár Orlických hor) a v 10.30 hodin (MČR). Vlastní závod začne ve 12 hodin kvalifikačními jízdami a vyvrcholí kolem 15. hodiny finálovými jízdami.

Josef V a š í č e k