MOTOSKIJORING NAPSALI O NÁS    
SPONZOŘI
AKTUALITY
Tisková informace o motoskijöringu – 4. závod MČR Martinice 16.2.

Mistrovství ČR v motoskijöringu “Orion-Shiva KTM Cup 2013“ pokračovalo 4. závodem na nové trati Martinice v Krkonoších. Členové klubu Enduro Martinice v AČR připravili jezdecky zajímavou a divácky přehlednou trať, která byla díky blízké hlavní silnici i dobře přístupná. Martinický závod byl jubilejním 100. závodem MČR v motoskijöringu, které se jezdí od roku 1998. A na startu byla dokonce jedna dvojice, která nevynechala žádný závod. Byli to populární žamberečtí jezdci Jan Zářecký s Ivanem Morávkem.

Přihlížející diváci měli možnost vidět kvalitní sport už od prvních kvalifikačních jízd. Velice dobře si vedli letos tak suverénní jezdci Josef Mňuk s Filipem Langerem. Ale v jedné jízdě měli pád a poprvé letos nevyhráli kvalifikaci. O tři bonusové body je připravili loňští mistři Josef Sládek s Petrem Čížkem, kteří vyhráli 2 své jízdy a jednou byli 2. Obdivuhodný výkon podával hlavně lyžař Petr Čížek, který jezdil s bolestivě zraněnými žebry ze závodu v Horním Městě minulý týden. Jeden bonusový bod pak ještě získali klášterečtí bratři Šrolerové za 3. místo v kvalifikaci. Dařilo se i Švorcovi se Šlechtou a Markovi s Langerem. Své příznivce určitě potěšili Fogl se Sabotou, kteří postoupili přímo do finále, když do opravy poslali i takové jezdce, jako Kubíčka, Luxe a Hocka.

O 2 postupová místa se utkali jezdci ve finále“B“. Suverénně vyhráli Kubíček s Hovadem, kterým se příliš nedařilo v kvalifikaci. Postup si ještě vybojovali Lux s Adamcem, pro ostatní jezdce tím závod skončil.

Nejlepších 10 dvojic se utkalo v závěrečné finálové jízdě o předposlední letošní porci mistrovských bodů. Nejlépe odstartovali vedoucí jezdci seriálu MČR Mňuk s Langerem těsně sledováni Sládkem s Čížkem a neustále se zlepšujícími Markem s Langerem a bratry Šrolery. Ale rychle jeli jezdci i na dalších pozicích a předváděli pěkný sport. Mňuk s Langerem se udrželi na čele jezdeckého pole po celých 11 kol. O další 2 místa na stupních vítězů se neustále bojovalo.

Až do 5. kola odolávali Sládek s Čížkem náporu Marka s Langerem, kterým se je nakonec po velkém boji podařilo předjet. Snažili se i bratři Šrolerové, kteří jezdili těsně na 4. pozici a čekali na chyby svých soupeřů. Ti ale jeli stále bezchybně.V posledním kole se Sládek s Čížkem dotáhli těsně na 2. Marka s Langerem, kteří ale svou pozici dokázali udržet.

Celkové výsledky závodu MČR:
1. Josef Mňuk – Filip Langer, Mňuk Motokros Team Vysoké Mýto, Yamaha, 12:11,83
2. Vítězslav Marek – Zdeněk Langer, Cermen Racing, KTM, 12:18,11
3. Josef Sládek – Petr Čížek, Dukla Racing, Honda, 12:19,12
4. Patrik Šroler – Miroslav Šroler, SMK Klášterec n.O. v AČR, Yamaha, 12:20,46
5. Josef Švorc – Ondřej Šlechta, AMK Dobřany v Orlických horách, KTM, 12:30,25
6. František Kubíček – Lukáš Hovad, SMS motokrosu Pardubice, Honda, 12:48,73

V celkové tabulce MČR si Mňuk s Langerem zvýšili náskok na další jezdce o 20 bodů. Před posledním závodem tak už mají velice blízko k mistrovskému titulu. Ale očekávat se dá velký boj o 2. pozici v seriálu. Zatím jsou na 2. místě se stejným počtem 66 bodů bratři Šrolerové a úřadující mistři Sládek s Čížkem.

I v Martinicích se divákům představili další jezdci ve vloženém závodě. Nejlépe si vedli Chuchlík s Novotkou, Kohl s Vítkem a Krušina s Moravcem.

Celkové výsledky vloženého závodu:
1. Josef Chuchlík – Josef Novotka, DS Chuchlík, Suzuki
2. Václav Kohl – Pavel Vítek, AMK Police nad Metují, KTM
3. Luboš Krušina – Filip Moravec, Vamberk, Honda

Josef V a š í č e k