MOTOSKIJORING NAPSALI O NÁS    
SPONZOŘI
AKTUALITY
Od roku 2016 bude seriál MČR v motoskijöringu rozšířen o třídu MX 2.

Třída MX 2 bude zaměřena na mladé jezdce od 15 do 21 let na strojích 125 ccm a 250 4T.

Pojede se o titul mistra České republiky v této třídě. Na sezónu 2016 bude připraveno šest mistrovských závodů v období leden – únor. Ale pochopitelně záleží na přízni počasí a množství sněhu.

Že se dá jezdit i s obsahově slabším motocyklem dokázali v letošní sezóně mladíci Pavel Dvořáček s Jirkou Pachem, kteří v barvách AMK Zejaxu Chrudim obsadili dvakrát dokonce 7. pozici. Celkově pak byli v seriálu MČR na 10. místě.

Řády MČR v motoskijöringu umožňují vyhlásit mistra i z jednoho závodu.

Výhodou motoskijöringuje i to, že k účasti v seriálu stačí motokrosová nebo endurová licence (od mezinárodní až po licenci C). Lyžař musí mít obdobnou licenci nebo přímo licenci lyžaře. S licencemi není problém, vydávají se přes střediska SMS.

Snaha organizátorů bude i v tom, že se pokusí pro tuto třídu připravit jednodenní soustředění v Dobřanech v Orlických horách pod vedením zkušeného motoskijöringového jezdce a mistra ČR z roku 2007 Josefa Švorce.

Pro zájemce, kteří by chtěli vstoupit do tohoto šampionátu o titul mistra ČR ve třídě MX 2 budou veškeré podrobnější informace na webu www.novamotocross.com.

Kontakt na hlavní organizátory:
Jaroslav Lipenský (Jari Kurri), telefon 739 312 101, email jari.moto@seznam.cz
Josef Vašíček, telefon 604 705 297, email josef.vasicek@federalmogul.com