MOTOSKIJORING NAPSALI O NÁS    
SPONZOŘI
AKTUALITY
Motoskijöring - konečně začíná MČR

Vážení přátelé, můžu Vám sdělit oficiální informace, jak to bude vypadat s MČR v motoskijöringu „Orion - Shiva KTM Cup 2018“ o tomto víkendu. Vzhledem k velké oblevě na celém území ČR je problém závody uspořádat. Je potěšitelné, že sobotní plánovaný závod 27.1.2018 v Horním Městě pořadatelé pilně připravují. Letošní seriál MČR v motoskijöringu u nich tak bude zahájen, protože 2 předchozí závody musely být zrušeny. V Horním Městě v prostředí sportovního areálu u místní školky se už jelo mnohokrát a vždy to byly pěkné závody. Diváci určitě uvidí dramatické závody mezi našimi nejlepšími jezdci. Potěšitelné je, že do MČR přešlo několik nových jezdců a lyžařů z Orlického poháru, jejichž výkony budou určitě oživením seriálu. Do MČR se také vrací po kratší pauze dobřanští jezdci Josef Švorc s Josefem Drašnarem, kteří získali mistrovský titul v roce 2007.

Pořadatelé samozřejmě nezapomínají ani na hobby jezdce v Orlickém poháru, kteří v Horním Městě pojedou také svůj letošní 1. závod. V obou kategoriích se pojedou po dopoledních trénincích kvalifikační jízdy, z nichž nejlepší postoupí do finálových jízd. Start 1. kvalifikační jízdy je ve 12:30 hodin, finálové jízdy začnou kolem 14:30 hodin. Loňské prvenství v zimní mlze vybojovali Lukáš Mohaupt s Václavem Hotovým, na které se jejich příznivci mohou těšit i letos, stejně jako na loňské mistry Patrika a Miroslava Šrolera a na další jezdce. I letos pořadatelé připravili pro jezdce i všechny diváky bohaté občerstvení včetně domácí zabijačky.

Další informace už tak příznivá není, protože nedělní závod 28.1.2018 v Klášterci nad Orlicí pořadatelé ruší. Na jejich trati to prostě nejde, vidíme všichni, jaké je momentálně počasí, které příliš zimu nepřipomíná.

Josef Vašíček