Orion Cup 2008                      
REKLAMA
Zásilkový obchod - www.zasilkovyobchod.cz
SPONZOŘI
AKTUALITY
Orion Cup 2009

29. - 30. 08. 2009

V krásném prostředí Jiráskova údolí na motokrosové dráze v Benátkách - Čistá u Litomyšle, uvidí příznivci motokrosu již 12. ročník populárního Orion Cupu. Novinkou letos je, že oba dva dny proběhnou na jednom místě.

Sobotní motoshow začíná ve 14 hodin, hlavním lákadlem bude dvacetinásobný mistr ČR v trialu Pavel Baláš a jeho vystoupení, dále se představí strongman silák Jiří Žaloudek, který chce do svého programu zapojit i místní odvážlivce. Vracíme se také k soutěži Miss moto, která byla pro diváky v minulosti velice oblíbená, motocykl zde vystaví letos úspěšný „dakarista“ Jan Froněk, dále budou k vidění historická auta i motorky.

Nedílnou součástí zajímavého odpoledne už tradičně bývá motokrosová show vybraných jezdců a na závěr autogramiáda všech zúčastněných borců. Pro děti i dospělé máme tradičně připraveno několik soutěží - běh, pojídání párků na čas, pivní soutěže, půjčovna čtyřkolek, nafukovací atrakce a samozřejmostí je kvalitní občerstvení. Zajímavá bude určitě bohatá tombola - motocykl Pitbike, horské kolo, motorová pila, udírna-gril a motocyklová přilba. Záštitu nad sobotní akcí převzal starosta Litomyšle Michal Kortyš. Večer od 18 hodin vystoupí skupina Kabát revival z Ostravy, po nich bude hrát výborná partička z Prahy Tři sestry revival banda a následovat bude ohňostroj. Na závěr přitvrdí muziku AC/DC revival z Olomouce. Vstup na první den je zdarma! Pořadatelé zajistili kyvadlovou dopravu z litomyšlského náměstí od hotelu Zlatá hvězda v časech: So 13.00-15.00 a večer návrat 21.00-23.00 hod.

Druhý den se pojede mezinárodní motokros a na zdejší pěkné dráze se divákům představí čeští přední reprezentanti jako Jan Zaremba, Petr Bartoš, Michal Kadleček, Petr Masařík, Michal Votroubek, ze Slovenska dorazí tradičně Martin Kohút, Tomáš Bučenec a z Rakouska ostřílený borec Oswald Reisinger. Účast také potvrdil výborný německý superkrosař Daniel Siegl. Závody začínají v neděli ve 13 hodin. Klání proběhne ve třídách MX2 o pohár UniCredit Leasing a v kategorii Open se pojede o pohár Orion Litomyšl. Veteráni budou bojovat o pohár RS Petrol. Vstupenky jsou slosovatelné o hodnotné ceny, kyvadlová doprava bude fungovat v časech: Ne 11.00-13.00 návrat 18.00-19.00 hod. Záštitu nad nedělními závody převzal tentokrát hejtman pardubického kraje Radko Martínek. Pořadatelé, kterými jsou Orion Racing Team a Automotoklub Litomyšl v AČR, zvou příznivce adrenalinu opět po roce na zajímavou akci, kdy v sobotu bude především zábava a v neděli tvrdé sportovní boje.

Těšíme se na vaši návštěvu!