Motoskijoring 2009                      
REKLAMA
Zásilkový obchod - www.zasilkovyobchod.cz
SPONZOŘI
AKTUALITY
Motoskijöringu kralují Sládek s Čížkem

Ústí nad Orlicí - Po týdnu si zopakovali triumf. A vzápětí přidali bronzový věnec za třetí místo. Jezdec Josef Sládek s lyžařem Petrem Čížkem z týmu Dukla Racing. To jsou zatím králové letošního českého šampionátu v motoskijöringu.

„Jedou výborně,“ pronesl Petr Kovář, manažer litomyšlského týmu Orion, jenž je jedním z pořadatelů seriálu. „Ale mistrovství je hodně vyrovnané. Kterákoliv z deseti nejlepších posádek může vyhrát.“ V Orion Cupu 2009 však zatím mají navrch Sládek s Čížkem. Po třech odjetých závodech vedou průběžné pořadí s náskokem osmnácti bodů před vysokomýtskou dvojicí Josef Mňuk a Filip Langer.

Dobrou formu potvrdili lídři šampionátu v Nekoři u Žamberku, kde před týdnem vyhráli zahajovací podnik. Dali si zlaté repete. „Trať byla nyní rychlejší. I na ní ale byli opět nejlepší,“ řekl Kovář.

Sládek s Čížkem s přehledem vyhráli kvalifikaci i semifinále. A nejlépe odstartovali i do finálové jízdy. Pak sice přepustili vedení Marcelu Hockovi s Jonášem Bergerem z týmu X-Sports Racing, ale po třech kolech se vrátili do čela. A poté už jen navyšovali náskok. „Jeli si svůj vlastní náskok. V cíli měli nevídaný náskok sedmnáct vteřin,“ pronesl hlavní organizátor seriálu Josef Vašíček. Pro stříbro si dojeli Vítězslav Marek s Jakubem Navrátilem z pardubického týmu Cermen. Bronz brali Mňuk s Langerem. Mnohem dramatičtější náboj měl boj o prvenství ve třetím dílu šampionátu o den později na sportovním letišti v Ústí nad Orlicí, kde se jel motoskijöring po dvanácti letech. V čele se protočilo několik posádek, další jezdily s nepatrnou ztrátou.

V polovině se do vedení probojoval Bohuslav Svatoš s Josefem Furárem, kteří o den dříve v Nekoři skončili ve finále poslední. První příčku už nepustili. Nejúspěšnější jezdec v historii šampionátu vybojoval své dvacáté prvenství v kariéře. Na Svatoše mocně útočili Roman Skalka s Tomášem Břízou z Klášterce nad Orlicí, ale nakonec dojeli druzí. Třetí skončili Sládek s Čížkem.

O nadcházejícím víkendu má seriál pauzu kvůli halovému superkrosu v Brně. Měl by pokračovat v sobotu 31. ledna v Klášterci nad Orlicí a o den později v Letohradě.

Výsledky ze závodu si můžete stáhnout: Nekoř, Ústí nad Orlicí


Průbežné výsledky "MITAS ORION CUP 2009"