Motoskijoring 2009                      
REKLAMA
Zásilkový obchod - www.zasilkovyobchod.cz
SPONZOŘI
AKTUALITY
7. závod MČR - Dobřany v Orlických horách 22.2.2009

Poslední – 7. závod MČR se jel o den později na nejrychlejší trati v Dobřanech v Orlických horách. Na krátké, atraktivní a pro diváky přehledné trati v autokrosovém areálu jezdci už v dopoledním tréninku dosahovali rychlostního průměru až 63 km/hod!!! Před závodem se hlavně očekávala velká bitva o 3. místo v seriálu.

Smůlu měli domácí jezdci Švorc s Marešem. Ti v semifinále dojeli do cíle na prázdné pneumatice a museli si postup vybojovat až z finále B. Nevídaný byl souboj o 2. postupovou pozici. Dlouho na tom byli nejlépe Rous s Roháčkem, ale nakonec si postup vybojovali Mňuk s Langerem.

Ve finále kraloval nejúspěšnější jezdec historie motoskijöringu Bohuslav Svatoš. S lyžařem Furárem jezdili po celých 15 kol na čele jezdeckého pole. Dařilo se i Pavlu Kuncovi, který s novým lyžařem Prossem jezdil těsně za Svatošem. A za nimi byli Šrolerové a Sládek s Čížkem. 3 kola před cílem Kunc ztratil na chvíli lyžaře a nic už nebránilo Svatošovi k získání letošního druhého vítězství v závodě. Před Kunce se dokázali dostat i Sládek s Čížkem.

Mistry České republiky se tak stali poprvé ve své kariéře se ziskem 115 bodů Sládek s Čížkem. A titul si opravdu zasloužili, protože v seriálu vedli už od prvního závodu v Nekoři. V 6 závodech ze 7 dokázali vystoupit na stupně vítězů, nejhůře byli 5. v Letohradě. Jejich umístění bylo 1., 1., 3., 3., 5., 2. a 2. místo. Stali se zároveň historicky prvními jezdci, kteří získali motoskijöringový titul na čtyřdobém motocyklu. Na 2. místě v seriálu skončili bratři Šrolerové s 93 body a 3. po vítězství v Dobřanech Svatoš s Furárem s 91 body.

Josef Vašíček


Výsledky ze závodu

Konečné výsledky